Céklás-almás csokis süti

2014-06-10

sponsored links






Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
5 tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt
1 evõkanálnyi keserû kakaópor
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
? teáskanálnyi sütõpor
1 csipetnyi só
1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj
2 db kisebb nyers cékla reszelve
1 db kisebb alma reszelve (az alma és a cékla mennyisége összesen 30 dkg legyen)
2-3 evõkanálnyi narancslekvár


Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk a csokoládéval gõz fölött, egynemûre keverjük, majd hagyjuk kicsit hûlni.

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk az elõzõleg egymással elkevert száraz alapanyagokat, a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát, sütõport, fahéjat, és végül a vajas csokoládét. Végül adjuk hozzá a reszelt céklát az almával és a narancslekvárt.

A masszát egy sütõpapírral bélelt vagy kikent, lisztezett tortaformába (26 cm), vagy egy közepes méretû (kb. 20x30 cm) tepsibe simítjuk.

Elõmelegített, 180 °C-os sütõben sütjük ki kb. 40 perc alatt. Tûpróbával ellenõrizhetjük a sütés vége felé!

Langyosra hûlve már szeletelhetõ is.
Nagyon finom, szaftos piskóta-jellegû tésztát kapunk, inkább a csokis íz dominál egy kis pikáns narancs-ízzel, a céklát és az almát senki meg nem mondja, hogy benne van. 
Jót tett neki a házi narancslekvár, amiben benne van a narancs héja is apróbb darabokra vagdalva.

A receptet eredetileg Viki oldalán találtam, köszönettel! (Némileg módosítottam a recepten.)

Ez a bejegyzés megtalálható a Reformnasik c. blogomon is.






Folytats a blogon ... nassolo.blogspot.com/2014/06/ceklas-a...

sponsored links

Keres?s