Céklatorta van?

2012-09-13

sponsored links

 YI5M1025.jpg

Hogyne lenne! Tarte Tatin-féle, nádmelasszal és áfonyás balzsamecettel.
A céklarajongók pontosan tudják: a frissen felszedett, zsenge nyári cékla íze köszönõviszonyban sincs a téli, fás gumók zamatával. Ez szinte gyümölcsként használható, olyan édes, gyorsan megpuhul, ráadásul a szárából és a levelébõl salátát is készíthetünk (én a nagymarosi piacon szereztem be, de a Szimplában is hozzáférhetõ vasárnaponként, a termelõi piacon). Ez a recept nem saját találmány: a River Cottage egyik epizódjában láttam, az ?Én és a zöldségeim? sorozatból. Nem emlékszem, õk mivel ízesítették, de a Tarte Tatin-féle megoldás nagyon megtetszett.

Hozzávalók:

-          300 g friss cékla

-          50 g melaszos barnacukor

-          frissen õrölt rózsabors

-          6 evõkanál áfonyás balzsamecet ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/09/13/ce...

sponsored links

Keres?s