Céklasaláta zsázsás túrógombóccal
sponsored links
Hozzávalók:
- 2-3 db kisebb cékla
- 1,5 teáskanál szõlõmagolaj vagy extraszûz oliva
- ízlés szerint méz
- 1 mokkáskanál balzsamecet
- 10 dkg túró
- 3 evõkanál zabpehely
- 1 tojás fehérje
- só
- salátalevél
A céklát becsomagoltam alufóliába és a sütõben sütöttem (más étel is sült)
Amikor megsült, kissé kihûtöttem majd lereszeltem, és meglocsoltam szõlõmagolaj, méz és balzsamecet keverékével.
A gombócokhoz a zabpelyhet kicsit összeaprítottam, majd összekevertem a túróval, tojásfehérjével, pici sóval, és állni hagytam 1-2 órát.
Késõbb kifõztem, és beleforgattam friss, összevágott zsázsába.