Céklasaláta, sült tarja hagymás krumplival
sponsored links
Tegnap nem volt kedvem a blogoláshoz, de most pótolom. Olyan ételeket készítettem, amit már többször leírtam. Fûszeres tarjaszeleteket sütöttem (fûszerezése: só, õrölt kömény és bors, fokhagyma granulátum, chilipor - isteni csípõs lett :D!), mellé hagymás krumplit fõztem.
Az egyetlen újdonság, amit életemben most készítettem elõször, a céklasaláta volt. A családban csak Legnagyobbikom és én esszük a céklát, a többiek idegenkednek tõle, mert túl piros - ahogy a brokkolitól meg a spenóttól is idegenkednek, mert azok meg túl zöldek. Az elkészítését túl macerásnak gondoltam a hosszas elõfõzés miatt. Egyszerûbb volt megvenni a zöldségesnél egy fél kilót, vagy a Lidl-ben egy üveggel, ha éppen céklára vágytam. De mostanában többször láttam a tv-ben, hogy céklát készítettek, elõször Billnél, Sydney szakácsánál, aztán meg Jamie Oliver valamelyik 30 perces kaják mûsorában, és rákíváncsisodtam :). Tegnap vettem is öt szép példányt, és meg is fõztem. A megmosott gumókat 1 liter vízben 1 fehér kanál sóval fõztem meg Zepter gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után 20 perc alatt, aztán hagytam, hogy a pöcök magától essen vissza. Akkor lehûtöttem a céklákat, és megtisztítottam õket. Meglepõen könnyen lejött a héja, még könnyebben, mint a héjában fõtt krumplinak. Bill javaslatát követve gumikesztyûben dolgoztam, mert nem akartam, hogy piros legyen a kezem - igaz Õ a végén levetette a kesztyût, mert túl ügyetlen volt benne. Három gumót szép vékonyra felszeleteltem, nagyon jó volt szeletelni, úgy siklott benne a kés, mint a ...