Céklasaláta
sponsored links
A héten egész jó áron (180 Ft-ért) vettem egy kiló céklát. Otthon elkezdtem agyalni, hogy mit készítsek belõle, gondoltam a borscsra és céklás rizottóra is. Aztán a végén a lustaság gyõzött és a legegyszerûbb megoldást választottam, céklasalátát készítettem belõle. A céklasaláta elég gyorsan elkészül, legnagyobb munka pusztán az, hogy kezünkrõl lesuvickoljuk a céklaszínt. Elnézést a kép minõségéért, céklás kezemmel nem mertem fényképezõgéphez nyúlni, csak a mobilommal fotóztam :(
Akinek van recés kése, azzal szeletelje fel a fõtt céklát, sokkal gusztusosabb lesz.
Hozzávalók:
Akinek van recés kése, azzal szeletelje fel a fõtt céklát, sokkal gusztusosabb lesz.
- 1 kg cékla
A saláta alapléhez:
- 1 dl borecet (ha hagyományos ecetet használunk, abból 0,75 dl-t vegyünk)
- 2 dl víz
- só, cukor ízlés szerint
Delivered by FeedBurner