Céklasaláta
sponsored links
Céklasaláta
Ezt most célzottan egy étel miatt készítettem, de természetesen bármihez felhasználható.
Elkészítés:
A céklákat megmosom, egy lábasba rakom, vízzel felöntöm, s megfõzöm. (Ez akár 1 órát is igénybe vehet, a hõfok függvényében.)
Még langyosan meghámozom, s felszeletelem. Aki akarja, hullámos késsel is cifrázhatja. Öntök rá vizet, locsolok bele ecetet, teszek bele tormát (lehet reszelni is), sót, cukrot, borsot, köménymagot. Beteszem a hûtõszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek, s hogy kellemesen lehûljön a saláta.
Ezt most célzottan egy étel miatt készítettem, de természetesen bármihez felhasználható.
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 db torma
- só
- cukor
- õrölt fekete bors
- köménymag
- víz
- ecet
Elkészítés:
A céklákat megmosom, egy lábasba rakom, vízzel felöntöm, s megfõzöm. (Ez akár 1 órát is igénybe vehet, a hõfok függvényében.)
Még langyosan meghámozom, s felszeletelem. Aki akarja, hullámos késsel is cifrázhatja. Öntök rá vizet, locsolok bele ecetet, teszek bele tormát (lehet reszelni is), sót, cukrot, borsot, köménymagot. Beteszem a hûtõszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek, s hogy kellemesen lehûljön a saláta.