Céklasaláta fetával és pirított dióval
sponsored links
Már régóta érlelgetem a céklasaláta gondolatát a fejemben, és a múlt hétvégén végre sikerült is elkészítenem, amikor is elõször fordult elõ, hogy a körethez lett kitalálva az ebéd többi része.
Van úgy, hogy az ember vágyik a vitaminra, az egészségre, jó nagyot harapna belõle, és valahogy érzi, hogy ez jót fog tenni. Mondhatnám úgy is, hogy nem volt nagyon tudatos részemrõl, hogy pontosan mivel is töltõdöm fel a cékla által, egyszerûen baromira jól esett. Aztán kicsit körbenéztem, és megdöbbentõen sok dolgot tudtam meg errõl a növényrõl. (lentebb)
El is döntöttem, hogy kampányba kezdek a cékláért, hiszen legtöbbször eszünkbe sem jut máshogy fogyasztani a savanyúságon kívül. Íme az elsõ recept, egy nagy adag téli vitaminbomba, fogyasszátok egészséggel! :)
Cékla, a gyógyító növény
Gazdag még kalciumban, káliumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, és A-, B- és C-vitaminokban. Segíti enyhíteni a megfázás tüneteit, máj és vértisztító, rendkívül jó gyomorpanaszokra, és tisztítókúránk alapanyaga is lehet. Flavoniod tartalma a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát nagymértékben csökkenti, mivel a flavoniodok antioxidáns hatásúak, és megkötik a káros szabadgyököket. Egyszóval maga az egészség!
Hozzávalók a salátához:
- 2 közepes fej cékla ...