Céklasaláta dióval és tormalevéllel
sponsored links
Az egyszerû fõtt cékla olyan hozzávalókkal gazdagodhat, hogy egy különleges kiegészítõje lehet még az ünnepi menüsornak is. Amúgy pedig valamilyen teljes kiõrlésû lisztbõl készült kenyérfélével önálló vacsora, vagy leves mellett ebéd. Már a színe energiával tölt fel bennünket, és változatossá teszi a terített asztalt.
A zsenge tormalevelet még nem igen láttam árusítani, de ha kistermelõtõl vásárolunk, megkérdezhetjük tudna-e hozni nekünk. Természetesen legegyszerûbb, ha a kertünkben növõ torma belsõ kis leveleibõl szedünk. Megismerkedve vele gazdagítja a nálunk olyannyira szegényes zöld leveles zöldségek választékát.
2 személyes adaghoz
1 közepes cékla
2 evõkanál dió
5-6 zsenge tormalevél, +2 a díszítéshez
1 evõkanál olíva olaj
1 evõkanál friss citromlé
ha bio citromunk van némi lereszelt héja ...