Céklaleves gerslis húsgombóccal.

2012-01-20

sponsored links


Az év végi nagy eszem-iszom, dínom-dánom után január elsejétõl bizony megkezdõdik nálam a diétázás. Igaz a reklámokban azt nyomatják, hogy egy-egy csodaszer használatával néhány hét alatt, na és fõleg semmi lemondás árán, jó néhány kilótól megszabadulhatunk. Én ezt badarságnak tartom, semmi szín alatt meg nem próbálkoznék ilyesmivel, mert azonkívül hogy feleslegesen kiszórnám rá a pénzt, látható eredménye nem lenne. Bizony azért hogy megszabaduljak attól a néhány kilócskától, igencsak meg kell küzdenem, és  le kell mondanom sok-sok finomságról. Ilyenkor megpróbálok minél diétásabb, ám laktató ételeket fõzni. Szinte naponta szerepel az étrendemben egy finom saláta, vagy éppen egy laktató leves, tele zöldségekkel. Nagyon szeretem a céklát, és már többféleképpen készítettem belõle levest. Így aztán ma egy nemrégiben talált recept alapötlete alapján, na persze a saját ízlésemre átformálva, készült el ez a céklaleves. A cékla mellett került még bele sárgarépa, paszternák, húsgombóc, melybe rizs helyett most gerslit, azaz árpagyöngyöt tettem, majd fele-fele arányban vízzel és almalével öntöttem fel. Tálaláskor tejföllel összekevert tormát kanalaztam a meleg leves tetejére, és mondhatom így együtt, egy nagyon finom ízvilágot kaptam. Bátran merem ajánlani mindenkinek, ha éppen egy finom, laktató levesre vágyik. Én ebédre egy tányérkával jóízûen bekanalaztam.

Hozzávalók

 2 db cékla
1 db sárgarépa
1 db paszternák (el is hagyható)
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús (sertés, pulyka v. csirke mell)
1 marék gersli (v. rizs)
1 db tojás
2 db húsleveskocka ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/c...

sponsored links

Keres?s