Céklaleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre
3 közepes méretû cékla
1 sárgarépa
15 dkg savanyított káposzta
1 evõkanál paradicsompüré
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 evõkanál olaj
2-3 babérlevél
õrölt kömény
só
A tálaláshoz
tejföl
kapor
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az olajon mindkettõt halvány aranyszínre pirítjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott céklát és sárgarépát. Beletesszük a babérlevelet, a paradicsompürét, sózzuk és lassú tûzön puhára fõzzük a zöldségeket.
Félidõben a (ollóval) kisebb darabokra vágott savanyított káposztát is hozzáadjuk.
A fõzés végén köménnyel ízesítjük, és ha a káposztától még nem elég savanykás, kevés ecettel savanyítjuk.
Tejföllel és kaporral kínáljuk.