Céklakrémleves

2017-10-02

sponsored links

Még egy leves, de jócskán más, mint az elõzõ. :) 


Céklakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 cékla, 50 dkg krumpli, 2 hagyma, 1 marék fokhagyma, olaj, tej vagy tejszín, só, cukor, (balzsam)ecet, friss bazsalikom, olívaolaj, csilipehely.

Elkészítése:  A céklát meghámozzuk és nyersen lereszeljük a kis lyukú reszelõn. Felhevítünk 4-5 evõkanál olajat, rádobjuk a céklát, és néhány percig pirítjuk. Rászórunk 1 evõkanál cukrot, illetve rálocsolunk 1-2 evõkanál (balzsam)ecetet, és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi szûken ellepi, enyhén megsózzuk, és fedõ alatt addig fõzzük, míg minden teljesen meg nem puhul, az utolsó kb. 2 percben a meghámozott fokhagymacikkeket is hozzáadva. Ekkor az egészet simára turmixoljuk, és tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel (vagy vegyesen) a kívánt állagúra hígítjuk. Visszatesszük a lángra, és állandóan kavargatva jól kiforraljuk. Megszórjuk aprított bazsalikommal, majd tálalás elõtt meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, illetve megszórjuk csilipehellyel. 

EK - 2017/10




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/10/c...

sponsored links

Keres?s