Céklakrémes omlett

2012-07-27

sponsored links


Múltkoriban, az Erdélyi konyhás találkozón egy isteni finom vargányakrémes omlettet ehettünk Zsuzsiga kezei alól kikerülve. Gyönyörû is volt, finom is volt, fenséges reggeli volt.
Tegnap, csak úgy hirtelen, minden elõzetes bevezetõ nélkül, egyszercsak beugrott, hogy egy alkalommal gyönyörû bébicéklát vettem, és még nem használtam fel. Hogy a vargányakrémes omlett (aminek receptje benne lesz az augusztusi Erdélyi konyhában) hogyan jutott eszembe épp akkor, szintén nem tudom, csak azon kaptam magam, hogy céklát hámozok, és már dolgoznak a fogaskerekek a kivitelezésen. Csak egyszerûen elképzeltem, hogy milyen ízeket éreznék szívesen benne, és már ügyködtem is. Hogy milyen lett a végeredmény? Kettõs. Egyrészt az íze isteni lett, sõt, számomra teljesen várakozáson felüli volt, a kinézetén viszont lenne még fejleszteni való. Mert a Zsuzsi omlettje szép magas maradt, az enyém meg "kissé" összeesett, és következõ alkalommal csak úgy fogok hozzá az elkészítéséhez, ha lesz házi tojásom, hogy a színe szép sárga legyen, és ne egy szürkés-nagyon halvány sárgás akármi. De majd jövök a fejlesztésekkel is!:)

Céklakrémes omlett

Hozzávalók 2 személyre: 8 dkg cékla, 4 dkg lila hagyma, 2 cikk fokhagyma, szárított oregánó, só, bors, 2-3 dkg vaj, 4 tojás, 1 csapott evõkanál ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/07/c...

sponsored links

Keres?s