Céklakrémes lúdgégetészta
sponsored links
Közel másfél éve volt szerencsém Tisztatésztánál megnyerni egy tésztaformáló alkalmatosságot. Akkor frissiben kipróbáltam, és hát enyhén szólva sem voltam elragadtatva az eredménnyel. De tudtam, hogy csak akaraterõ kérdése és újból belevágok. Idõközben beruháztam egy tésztanyújtó-vágó masinába is, ami aztán leegyszerûsítette a dolgokat. Igen, elõször a teljes egyszerûséggel az összegyúrt tésztát kinyújtottam majd összevágtam a géppel. Semmi extra. Aztán most bekattantam. Nem mondom, hogy naponta fogok ilyent készíteni, de olykor igen, ha mást nem, akkor terápiás jelleggel kell picit lekötni magam. Most igenis tetszett az eredmény. Elõször ugye nem gép nyújtotta a tésztát, nem volt egyforma vastagságú. Meg aztán azt hiszem lágyabb is volt, hisz kézzel nyújtani mintha úgy volt jobb. Tehát azt mondhatom, hogy rá kell érezni. Nem szabad kiszáradjon, mert akkor alap a törés, esze ágában sincs bordázódni. Hiába no, teljes figyelmet igényel. Ami jó is, hisz addig nem merengek máson, nem terelem el a figyelmem.
Aztán Oldalborda megfõzött némi céklát. A szezámmag bevillant. Meg ott a csomó torma a pincében. Hát innen már nem volt hosszú az út a kis pink krém megalkotásáig.
Aztán Oldalborda megfõzött némi céklát. A szezámmag bevillant. Meg ott a csomó torma a pincében. Hát innen már nem volt hosszú az út a kis pink krém megalkotásáig.
Hozzávalók a céklakrémhez:
- 3-4 cékla megfõzve,
- 10 dkg szezámmag ...