Céklakrém sült céklából
sponsored links
Itt a kísérlet eredménye--a céklakrém. Más íze van, mint az eddigieknek, de alapjában sok a hasonlóság.
Mindenképp sütõben sütött céklából készítem, mert ebben sokkal több íz megmarad, mint a vízben fõzött változatában. !Ennek szebb lett a színe is, bár nem pontosan tudom, miért?
Egy rendezvényen voltunk nemrég a kolléganõimmel és ott ettünk céklakrémmel megkent szendvicset, ami nekünk nagyon ízlett. Az egyik kolléganõm azzal bízott meg, kísérletezzem ki, mibõl- és hogyan készült?
Megkérdezni nem volt értelme, mert nem azok készítették, akik felszolgálták, ezért elkezdtük analizálni.
- 2 db közepes nagyságú sült cékla
- 1 dob. natur Philadelphia sajt
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál ecetes torma
- 2 dkg olvasztott vaj
- Himalája só---természetesen ez nem kötelezõ, de nekem most van
- frissen õrölt bors
- csipet õrölt rómaikömény / elhagyható /
- 1 kicsi fej lilahagyma apróra vágva
A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem.
Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a sót, borsot és a köményt.
Az olvasztott vajjal is elkevertem, ezután a nagyon finomra aprított lilahagymát és a reszelt céklát is beletettem.
Sokkal sûrûbb állaga lett, mint a saját készítésû krémsajttal készült változatnak.
Az illata és az íze is más lett. A torma kellemes aromát adott a krémnek, de igazából nem érezhetõ ki belõle.
Nekem az a véleményem, hogy ezek a krémek akkor a legfinomabbak, ha legalább egy napot állnak. Így az ízei összeérnek, jobban kiteljesednek.