Céklakrém sült céklából

2014-04-13

sponsored links


Itt a kísérlet eredménye--a céklakrém. Más íze van, mint az eddigieknek, de alapjában sok a hasonlóság.
Mindenképp sütõben sütött céklából készítem, mert ebben sokkal több íz megmarad, mint a vízben fõzött változatában. !Ennek szebb lett a színe is, bár nem pontosan tudom, miért?
Egy rendezvényen voltunk nemrég a kolléganõimmel és ott ettünk céklakrémmel megkent szendvicset, ami nekünk nagyon ízlett. Az egyik kolléganõm azzal bízott meg, kísérletezzem ki, mibõl- és hogyan készült?
Megkérdezni nem volt értelme, mert nem azok készítették, akik  felszolgálták, ezért elkezdtük analizálni.

  • 2 db közepes nagyságú sült cékla
  • 1 dob. natur Philadelphia sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kávéskanál ecetes torma
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • Himalája só---természetesen ez nem kötelezõ, de nekem most van
  • frissen õrölt bors
  • csipet õrölt rómaikömény / elhagyható /
  • 1 kicsi fej lilahagyma apróra vágva
A sült céklából egy felet lereszeltem és félre tettem.
A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem.
Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a sót, borsot és a köményt.
Az olvasztott vajjal is elkevertem, ezután a nagyon finomra aprított lilahagymát és a reszelt céklát is beletettem.

Sokkal sûrûbb állaga lett, mint a saját készítésû krémsajttal készült változatnak.
Az illata és az íze is más lett. A torma kellemes aromát adott a krémnek, de igazából nem érezhetõ ki belõle.
Nekem az a véleményem, hogy ezek a krémek akkor a legfinomabbak, ha legalább egy napot állnak. Így az ízei összeérnek, jobban kiteljesednek.


Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/04/cekla...

sponsored links

Keres?s