Céklahumusz
sponsored links
Na, kérem szépen, ne tessék felszisszenni, hogy már megint egy céklás recept, de annyira friss és elragadó az élmény, hogy muszáj ennek következnie. Valahol kommentben már említettem tegnap, hogy ismét van fõtt céklám, és keresem a rendeltetését. Nos, sokáig nem keresgéltem, mert beírván a google-ba, hogy "beetrot salad", rögtön a hatodik találatra rákattintván egy elég hosszú lista nyílt meg, persze tele céklás receptekkel. Itt sem sokat állomásoztam, hiszen lefele gördítvén, rögtön megakadt a szemem a következõ recepten: Beetrot houmous. Néztem gyorsan a hozzávalókat, és nem gyõztem áldani az eszemet, hogy múlt héten csak úgy mintegy mellékesen betettem a kosárba egy csicseriborsó-konzervet. Tahinim nem volt, de pillanatok alatt gyártottam Szepyke receptje szerint, úgyhogy már teljes volt a hozzávalók arzenálja. Mert fokhagyma minden rendes háznál akad, só, citromlé meg olaj is, sõt, még olyasmi is "akadt", amit nem írt a recept, de én tettem bele, véleményem szerint cseppet sem kárára.:) Céklaimádók, gyorsan kipróbálni!:) Az én receptem így alakult:
Céklahumusz
Hozzávalók: 25 dkg hámozott fõtt cékla, 25 dkg fõtt csicseriborsó (egy kis konzerv tiszta tömege), 3 evõkanál tahini (Szepy adagjának a fele), 3 cikk fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, citromlé, só, bors ízlés szerint, 1/2 kávéskanál ...