Céklafasírt
sponsored links
Gyermekkori emlékeim a céklával, a savanyúságban kimerültek. Sosem rajongtam érte de igazából egyik savanyúságért sem. Saját gasztroblog kellett ahhoz, hogy eljussak egészen a céklás csokoládétortáig, majd az egyik kedvenc fasírtomig.
Kedves barátnõm Zsuzsi, szintén nagy konyhatündér, olyannyira, hogy idõnként feltankol nekem rengeteg préselt céklát. Ugyanis õk meg a levét fogyasztják rendszeresen. Így mindenki jól jár :)
A zöldségpésbõl visszamaradt céklához, reszelünk még sárgarépát, krumplit. Hozzáadunk apróra vágott vöröshagymát és lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk és római köménnyel, kevés chilivel fûszerezzük.
A felvert tojást is belekeverjük.(elhagyható) Hozzáadunk kukoricalisztet és zsemlemorzsát.
Ha van idõnk akkor kicsit pihentessük a hûtõben, majd kis pogácsákat formázunk és olajban kisütjük.
2-3 perc alatt átsül mindkét oldala.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Hozzávalók:
- kb. fél kg céklahús (zöldségprésbõl visszamaradt)
- 2 nagy sárgarépa
- 1 nagy krumpli
- 1 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- só, bors, rómaikömény, õrölt chili
- 2 kanál kukoricaliszt
- 1 tojás (elhagyható)
- zsemlemorzsa (amit felvesz, ízlés szerint)