cékla vol.1 - gnocchi
sponsored links
gnocchit gyártani kétesélyes.
vagy ehetõ lesz, vagy nem. az utóbbi csoportba tartozók készítését profeszionális szinten nyomom, úgyhogy a krumplisoknak már neki se kezdek, pedig már fejbõl megy a krumplik ABC-s osztályozása.
úgyhogy ez ricottás. a parmezánt se cseréltem le cheddarra - mindent elkövettem, hogy megcsinálhassam a fényképeket gnocchiékról.
de az õrületes koncentráció (meg a fél órás nudligyártás) kiszívták az alkotói vénámat: csináltam pár képet, amirõl végig éreztem, hogy nem az igaziak, de kívül rekesztettem az aggódást az agyamon és dekorvillával dekortányérról betömtem az összes gondosan formázott fotópéldányt. mire végeztem, egyrészt rosszul lettem a vajtól, másrészt beszkenelõdtek a darktable-be a file-ok. és igen. a várakozásnak megfelelõen szarok lettek.
maradt vagy 10 nudli, ami se szép nem volt, se gondosan formázott. aztán mégis õk kerülnek bemutatásra. jobb híján.
az élet kemény és igazságtalan.
8 dkg sült cékla (1/2 fej)
25 dkg ricotta
25 dkg ricotta
1 tojás
1/2 tk só
7 dkg liszt ...
1/2 tk só
7 dkg liszt ...