Cékla tzatziki
sponsored links
Mostanában ugyan nincs annyira meleg, hogy az ember igazán komoly hûsítõ ételekre vágyjon, de azért továbbra is keresgélheti az exkluzívnak tûnõ és nem hagyományos megfejtéseket. Ilyen például a céklás tzatziki. Ugyebár hagyományos módon uborkából készül és jól is van az úgy, viszont ha az ember valamivel ki szeretne egy picit tûnni, akkor kellenek extrább alkatrészek az ételeihez. Akármennyire is hétköznapi ínyenckedés folyik itt a blogon, az embernek változnak az igényei. Bár... elõre leszögezem, hogy soha nem fog érdekelni a Heston Blumenthal féle vonal a jövõben sem, bármennyire tetszik a The Fat Duck éttermének a neve! Szóval, mélyen tisztelt Olvasóm, a továbbiakban is térj vissza, amennyiben valamilyen különleges receptre vágysz, de hétköznapi megfogalmazásban!
Hozzávalók:
2-3 közepes cékla
3dl bio vagy török joghurt
1db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
frissen õrölt bors
sópehely
olívaolaj
fél csokor petrezselyem
2-3 közepes cékla
3dl bio vagy török joghurt
1db citrom leve
2 gerezd fokhagyma
frissen õrölt bors
sópehely
olívaolaj
fél csokor petrezselyem
A legegyszerûbb ezt az ételt úgy elkészíteni, ha mondjuk egy nappal elõbb megfõzzük a céklát és csak másnap használjuk fel - persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik. A lényeg annyi, hogy a céklákat...