Cékla savanyúság

2011-11-02

sponsored links


Most nem tortával,vagy süteménnyel érkeztem,hanem egy nagyon finom savanyúság recepttel.A múlt héten kiszedtük a földbõl a céklát egy részét letettük a pincébe céklás ételekhez,a többi részébõl savanyúságot készítettünk ,nagy örömünkre lett is belõle 11 üveggel :-)
A recept amit leírok egy rokonunktól való,évek óta ez a recept alapján készítik a céklát és nagyon bevált,gyorsan ,és könnyen elkészíthetõ ,és nagyon finom.
A céklát egészbe megfõzöm,majd ha készen van hideg vízben teszem így könnyedén lejön a héja,és a kívánt vastagságra felszeletelem,tisztára mosott lecsöpögtetett üvegbe rakom,majd a tetejére 1 teáskanálnyi reszelt tormát teszek.Elkészítem a levet amivel majd felöntöm a céklát: hideg vízben ,beleteszem a sót,cukrot,ecetet,és a szalicilt,és addig kevergetem amíg teljesen felolvad benne minden,majd ezzel a lével felöntöm a céklát,hogy ellepje az egészet,a tetejére egy késhegynyi ...

Folytats a blogon ... ditta84.blogspot.com/2011/11/cekla-sa...

sponsored links

Keres?s