Cékla savanyúság
sponsored links
A cékla nagy vitamin és ásványi anyag forrás, kiváló méregtelenítõ.Préselt leve tisztítja a májat,elõsegíti az ott felhalmozódott zsír lebontását.Ajánlatos préselt sárgarépa lével együtt fogyasztani és csak fokozatosan növelni a cékla levet, mert a túlzottan fogyasztva szédülést és hányingert okozhat.Narancs levével hígítva kimondottan finom.
Pincében tárolom,egész tavaszig eláll. Kedvencem a savanyúságok között, idõnként 2-3 kg.ot megkészítek és jó ideig kitart.
Hozzávalók: 2-3 kg cékla, 20-30 dkg torma, ecet, cukor, só, õrölt köménymag
A céklát jól megsikálom és hideg vízben kb. 1- 1.5 alatt megfõzöm (vízbe nem teszek sót,mert kiszívja a színét) vagy egyenként alufóliába csomagolom és sütõben megsütõm,míg a fogpiszkáló könnyedén belemegy ( ezzel az eljárással több vitamin benne marad). Fõzés után kiveszem a vízbõl vagy kicsomagolom a fóliából és hûlni hagyom. Késsel lehámozom a héját és ...