Cékla savanyúság

2011-11-01

sponsored links


A cékla nagy vitamin  és ásványi anyag forrás, kiváló méregtelenítõ.Préselt leve tisztítja a májat,elõsegíti az ott felhalmozódott zsír lebontását.Ajánlatos préselt sárgarépa lével együtt fogyasztani és csak fokozatosan növelni a cékla levet, mert  a túlzottan fogyasztva szédülést és hányingert okozhat.Narancs  levével hígítva kimondottan finom.
Pincében tárolom,egész tavaszig eláll. Kedvencem a savanyúságok között, idõnként 2-3 kg.ot megkészítek   és jó ideig kitart.

 Hozzávalók:  2-3 kg cékla,  20-30 dkg torma, ecet, cukor, só, õrölt köménymag
A céklát jól megsikálom és hideg vízben kb. 1- 1.5  alatt megfõzöm (vízbe nem teszek sót,mert kiszívja a színét)  vagy  egyenként alufóliába csomagolom és sütõben  megsütõm,míg a fogpiszkáló könnyedén belemegy ( ezzel az eljárással több vitamin benne marad). Fõzés után  kiveszem a vízbõl  vagy kicsomagolom a fóliából és hûlni hagyom.  Késsel  lehámozom a héját és ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/11/ce...

sponsored links

Keres?s