Cékla, mák, csoki, magok egy sütiben...
sponsored links
Szeretitek a céklát? mi nagyon, nyersen, sütve, levesnek, salátának, risottonak. Édességként készítettem már párszor ezt a tortácskákat, meg céklás brownie-t is. Aki nincs annyira odáig a csokis sütikért, mint én se, annak mégis ez ízlik majd a legjobban...van benne csoki, de nem töményen, vannak benne magok, hogy egészségesebb legyen :) és a tetejére mákot is szórtam. Finom szaftos, répatortához hasonló sütemény. Recept Nigel Slater-tõl, de azért kicsit alakítottam rajta.
Hozzávalók:
225g teljes kiõrlésû tönkölyliszt
110g nádcukor
180ml repcemagolaj (vagy napraforgó)
150g nyers cékla lereszelve
50g mag keverve (napraforgó, tökmag, lenmag)
50g mazsola
50g darabolt étcsoki
fél kk szódabikarbóna ...