Cékla leves (paleo)

2017-03-08

sponsored links



Az elkészítéséhez sült céklát használtam, mert ha belefõzzük a céklát elveszti a színét. Teljesen kifakul. Így használva viszont megtartja a csodás színét. A cékla megtisztítva már jó ideje a hûtõben csücsült, még az itt található medvehagyma krémes csirkemellhez sütöttem.

Hozzávalók:

1 sült cékla
1 vöröshagyma
1 nagyobb répa
1 fehérrépa
15 dkg szárzeller
15 dkg gomba
1-2 evõkanál olívaolaj
1 liter zöldségalaplé (vagy víz + 2 evõkanál házi vegeta recept itt)
törött bors

A zöldségeket megtisztítjuk. A finomra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a felcsíkozott sárga és fehér répát. Pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szárzellert. Pár percig pirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát. Lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az alaplével. Addig fõzzük, amíg a zöldségek megfõnek (akkor a legfinomabb, ha azért roppanósak maradnak). Ekkor kerül bele a csíkokra vágott sült cékla, amivel már csak átmelegítjük és már fogyaszthatjuk is.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s