Cékla ivólé

2018-02-24

sponsored links

Amíg kelt a POGÁCSA tésztája
(és úgyis szabad volt a robotgép :),
addig el is készült egy nagy adag
vitaminbomba...amit azonnal
elkereszteltem tavaszváró
turmixnak. :)
Álmodozni azért csak szabad?! ;)
Hozzávalók:
-5 céklagumóhoz (ez kb. 0,5 kg)
-2 db alma (amit egy jó ideje veszek, az a Pink Lady...nagggyon finom alma :)
-5 ek méz (virágméz)
-5 ek citromlé
-1 tk só
-frissen darált bors
-1 liter víz

A céklát megfõzöm, megszabadítom a
burkolatától, turmixgépbe teszem és
összeturmixolom.
Ezután kerül csak bele a hámozott,
magháztól is megszabadított, felkockázott
alma (így könnyebb a gépnek...szerintem :)
és a méz-alaposan összeturmixolom az egészet.
Mivel nem túl nagy a mixer térfogata,
átöntöm egy tálba és minden más
hozzávalót itt keverek bele/hozzá.
Ebbõl a mennyiségbõl bõ 2 liter ivólé kerekedik,
sûrûbb állagú, mint pl. a bolti rostos levek,
de szerintem pont így jó. :)
Ha viszont bárki ettõl az állagtól idegenkedne
(mint nálunk most a ház Ura :),
öntse az egészet egy sûrû szûrõbe, vagy sûrû
gézbe, tegyen alá egy edényt és rakja hûtõbe egy
napra így a levet...ki fog csepegni a tiszta lé!
Elképesztõen finom, egészséges és nem utolsó
sorban rendkívül szép színû innivalónk lett,
amit fogyasztásig hûtõben tárolok.
Ja, még valami...bármilyen turmixnak, smoothie-nak
is kiváló alapja lehet ez az itóka!

Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2018/02/cekl...

sponsored links

Keres?s