Cékla hétféleképpen minden évszakban
sponsored links
Amikor csak cékla van otthon, akkor is tudunk csodálatos ételeket varázsolni belõle.Már itt a tavasz, a kertben vetjük az elsõ magokat. Amíg kifejlõdk a korai zöldségek, marad a téli választék. Lehet, hogy már kicsit fonnyadt, a hosszas tárolás folyamán napról napra csökkennek a hasznos tápanyagok bennük, és már unalmasak is a megszokott ételek belõlük. A megoldás újfajta receptek kipróbálása, és némi primõr zöldség, és olyan korai vitamin hírnökök mint a madársaláta pedig még jobban feldobja ezeket az ételeket.
Kezdjünk a céklalével
Elsõ helyen a vértisztító és vérképzõ tulajdonsága áll. Vastartalma értékes, mert könnyen felszívódik. A nátrium és kalcium aránya (50: 5), ez lehetõvé teszi a szervetlen kalcium felszívódását, ami különösen jelentõs a lerakódott kalcium esetében, amely az erek "megkeményedéséhez" elsalakosodáshoz és a vérsûrûsödéshez vezet.
A céklalében lévõ anyagok tisztítják a májat, veséket, epehólyagot, stimulálja a nyirokrendszer mûködését, növeli a vírusos ...