Cékla carpaccio

2012-04-30

sponsored links


Ismét egy nagyon kedves felkérés kapcsán született ez a recept. Nagyon szeretjük az ilyen feladatokat, melyben egy konkrét összetevõre építve alakíthatunk receptet. Alapvetõen csak olyan termékek esetén mondunk igent, amellyel tudunk azonosulni és be tudjuk illeszteni a tudatos táplálkozás témakörbe. Ilyenkor igyekszünk utánanézni, hogy az adott termékkel készültek-e már receptek, vannak-e és ha igen, milyen típusú ételek az adott termék weboldalán. 
Célunk, hogy ezen információk figyelembevételével készítsük el a receptünket, lehetõleg olyat, amilyen még kevéssé gyakori, esetleg valami teljesen új, de mégis könnyen beilleszthetõ a mindennapi környezetünkbe és kiemeli az adott termék ízét, jellegét.

A mostani fõszereplõ a Pelzmann tökmagolaj (Kürbiskernöl 100 % pur), amely kellemes emlékeket juttatott eszünkbe. HeF osztrák határ közelében nõtt fel, így már egészen régen megismerkedett ezzel a finomsággal, melynek szeretete a közös háztartásunk kialakításánál átragadt rám is. Annyi volt csak a bökkenõ, hogy akkoriban ezért (is) át kellett menni a szomszédba :-)

A tökmagolaj kiváló élettani hatású, kifejezetten aromás, sötétbarna olaj, melyet fõként salátákhoz fogyasztanak, de egyéb ételekhez is érdemes kipróbálni. Sokféle antioxidánst tartalmaz, véd a szabadgyökök ellen, jó hatással van a prosztatára, szív- és érrendszerre, koleszterin szintre, magas a többszörösen telítetlen zsírsav aránya.

CÉKLA CARPACCIO 4 személyre ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/04/cekla-carp...

sponsored links

Keres?s