CÉKLATREND

2013-01-15

sponsored links



A cékla az egyik olyan közkedvelt zöldség, amely így a téli évszakban sokféle étel képében kerülhet asztalra: roppant sokoldalúan felhasználható, készülhet belõle saláta, leves, köret, de akár - mint mostanában szinte minden gasztroblogger konyhájában megtalálható - édesség is.


A cékla azon kívül, hogy nagyon jól néz ki, egészséges is: nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, B1, B2, B6 és C vitamint. A vashiányban szenvedõk is nagyobb mennyiségben is ehetik, hiszen tartalmaz még vasat, nátriumot, káliumot, foszfort, jódot, kálciumot, magnéziumot. Jelentõs szerepet játszik a vérképzésben, segíti a nyirokrendszer mûködését.
Az egyik legjobb és legkönnyebben beszerezhetõ vízhajtó és méregtelenítõ zöldség, amely segíti a vérnyomás normalizálását is.


De egy kicsit menjünk túl a hagyományos céklavörös színen...

Egyre több helyen találkozhatunk mostanság a csíkos ChioggiaRed céklával. Íze nagyon hasonlít a hagyományos ...

Folytats a blogon ... chez-sandra.blogspot.com/2013/01/cekl...

sponsored links

Keres?s