Currys, tejszínes cukkini-karalábé krémleves chilipehellyel
sponsored links
Currys, tejszínes cukkini-karalábé krémleves chilipehellyel
Üde tavaszi leves friss cukkinibõl és karalábéból.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db krumpli
- 1 db karalábé
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- õrölt fehér bors
- curry
- 1 db szárnyas leveskocka
- 3 dl víz
- 4 db chili
- extraszûz olívaolaj
- 2 db magos császárzsemle
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom, a karalábét kockára vágom.
Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és a karalábét. Együtt dinsztelem tovább.
Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, fehér borssal, curryval, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfõtt a cukkini, a krumpli és a karalábé, a karalábé felét félreteszem. A többihez adok tejszínt, botmixerrel pürésítem.
Tálalok. A tálba merek a levesbõl, a közepére teszek karalábékockákat, vágok rá chilit, szórok rá curryt, csorgatok rá olívaolajat. Magos császárzsemlével fogyasztom.