Currys sárgaborsó fõzelék, zöldfûszeres rák krokettel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
0,50 sárgaborsó
3-4 db babérlevél
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 evõkanál liszt
1 kávéskanálnyi curry por
0,30 burgonya
0,20 garnélarák
0,15 zsemlemorzsa
2 db egész tojás
0,05 liszt
1 db tojássárgája
õrölt szerecsendió
frissen õrölt bors, só
A sárgaborsót megmossuk, kétszer annyi vízben feltesszük fõzni, belerakjuk a sót, fokhagymát, és a babérlevelet. Kb. egy óra alatt puhára fõzzük. Közben zsemleszínû rántást készítünk, amibe belerakjuk a curry port, majd vízzel felengedjük és berántjuk a sárgaborsót.
A garnélarákot gyorsvágó gépben apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben 30-35 perc alatt puhára fõzzük. Leszûrjük, 5 percig hagyjuk kigõzölni, majd összetörjük. Hozzáadjuk az átvágott garnélarákot, sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük, tojássárgájával összedolgozzuk. Lisztezett kezünkkel kisebb rudat sodrunk, amiket lisztbe, tojásba és morzsába megforgatunk. Egy serpenyõbe olajt töltünk és a 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük. Sárgaborsó fõzelékhez adjuk.
A recept és a kép megtalálható a Cser kiadó által kiadott 2014-es naptárban.
Foodafok