Currys spenót-lencse leves kókusztejjel, pirított mandulával
sponsored links
A legújabb kedvenc levesem. A kókusztej meg a curry együtt olyan hihetetlen ízvilág, hogy más ízesítés egyáltaln nem is szükséges ehhez az ételhez. Imádom!
Egyébként zuhogó esõben fotóztam, na itt látszik, hogy ha én egyszer valamit akarok... hát igen. Ha valamit nagyon szeretek, abban nemigen tud megállítani semmi, ez van :))
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vörös lencse
- 400 ml kókusztej
- 7 dkg spenót
- 5 zöldhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evõkanál mandula
- 2 evõkanál kókuszzsír
- kb fél teáskanálnyi currypor
- só
- a tálaláshoz: teljes kiörlésû kenyérbõl pirítós
Elkészítése:
- A hagymákat megmossuk, a fehér és világoszöld részét karikára vágjuk, és az apróra vágott fokhagymával együtt 1 evõkanálnyi kókuszzsíron megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az átmosott lencsét, felöntjük kókusztejjel, és 4,5 dl vízzel, majd megzóssuk, curryvel ízesítjük, és addig fõzzük, amíg a lencse megpuhul (kb 15 perc).
- Közben a spenótot megmossuk, csíkokra vágjuk, és a fõzés vége elõtt a leveshez adjuk. Egy-két percig fõzzük még.
- A mandulát fólia alatt húsklopfolóval apróra törjük, száraz serpenyõben megpirítjuk.
- A hagymák zöld szárát kb 4 cm-es darabokra vágjuk, és a maradék kókuszzsíron egy perc alatt megpirítjuk. Megsózzuk, és tálaláskor a leves tetejére helyezzük, a pirított mandulával együtt.
- Teljes kiörlésû kenyeret pirítunk mellé, azzal fogyasztjuk.