Currys rizseshús ugyanolyan resztelt csibemájjal Zepter sütés szabályai szerint fõzve
sponsored links
Ma az a ritka dolog fordult elõ velem, hogy reggel még nem tudtam mit fogok a család elé rakni ebédre. Elmentünk vásárolni, csak utána alakult ki bennem a currys rizseshús gondolata, méghozzá ugyancsak currys resztelt csibemájjal. Azért esett erre az ételre a választásom, mert mindenki nagyon szereti a családból, ráadásul aránylag olcsó, mert csirke levescsomagból szedtem ki a hozzávalókat. Vettem a Lidl-ben 3 csirke levescsomagot, (kb. 450,- Ft/cs/700 gr), aztán a 3 csomagból kiszedtem a szárnyakat (6 db), de csak a szárnycombot és szárnyközepet használtam fel, a szárnyvégeket félretettem. Levágtam a farrészeket (3 db) a far-hátról, a zsírzómirigyeket és a hegyes farvégeket levágtam, majd elfeleztem a húsokat, a hátából kiszedtem a tüdõt és a hátakat is félreraktam a szárnyvégekhez. Csakúgy, mint a lábakat (3 db). A félrerakott alkatrészek jól bezacskózva, feliratozva a mélyhûtõbe kerültek, egy jó levest fõzök majd belõlük valamikor. A maradék húsokat - nyakak, szívek, májak - szépen megtisztítottam, a nyakak és szívek a többi hússal a rizseshús alapanyagaként szolgáltak, a májakat félretettem, a currys resztelt májhoz.
A rizs hozzávalói: 6 db csirke szárny (két ízületes, kettévágva), 3 db csirke far (kettévágva), 5-6 db nyak, 4-5 szív, 1 nagy fej hagyma felaprózva, 1+1 fehér kanál hot madras curry por, 1 fehér kanál ételízesítõ, 1 fehér kanál ...