CURRYS PULYKARAGULEVES
sponsored links
Hozzávalók 6 személyre:
- 3 evõkanál kókuszolaj
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 csomó leveszöldség
- 1 zöldpaprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só
- õrölt fehér bors
- 1 teáskanál kókuszvirágcukor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál currypor
- 2 dl száraz fehérbor
- 4 dl kókusztejszín
- 1 l víz
- 1 citrom reszelt héja
a tálaláshoz:
- aprított petrezselyemzöld
- A pulykamellet falatnyi darabokra vágtam.
- A zöldségféléket megtisztítottam, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1-2 cm-esre kockáztam.
- A paprikát kicsumáztam, beletöltöttem a petrezselyemzöldet.
- A felhevített olajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítottam a húst.
- Rádobtam a leveszöldséget, a paprikát, ízesítettem sóval, borssal, a kókuszvirágcukorral, a zúzott fokhagymával és a curryporral.
- Felöntöttem a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároltam.
- Eltávolítottam a paprikát, a leveshez adtam a kókusztejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraltam.
- Utánaízesítettem sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig fõztem.
- Petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.
Kókusztermékek most is a KókuszVilágtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2017. októberi számában.