Currys-paradicsomos kelkáposztafõzelék
sponsored links
Hát ezt erõs túlzás lenne fõzeléknek nevezni, de Feri szándékait nem szabad megkérdõjelezni. A nemszeretem kelkáposzta új életre kelt, de sajnos ettõl még nem fogja megszeretni az, aki eddig irtózott tõle. Azok viszont, akik szívesen ették, egy különleges ételt kóstolhatnak, ha elkészítik.
Van egy fõzelék alap--mint szinte mindég--és van maga a zöldség, ami új értelmet kapott.
Lehet, hogy én nem figyeltem megint eléggé, de a káposzta a pirítás után enyhén kesernyés ízû lett, mert mire színt kapott, kicsit talán túlságosan lepirult.
Igaz én erõs tûzön wokban pirítottam, hogy ne puhuljon meg csak piruljon. Nálunk egy ilyen kis baki senkit nem zavar, hiszen annyi különleges ízû étel került már az asztalra, hogy a családom eléggé befogadó és toleráns lett az elmúlt évek alatt. :)
A recept 2 fõre szól.
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1/2 tk õrölt kömény
- 1/2 tk currypor / nekem madras currypor, ami kicsit csípõs is /
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg burgonya felkockázva
- 1 dl kockázott paradicsomkonzerv
- 40 dkg kelkáposzta---a külsõ erõsebb leveleket külön szedjük le és vágjuk nagyobb darabokra, a többit vágjuk keskeny csíkokra
- 4 dl alaplé vagy víz
- 1-2 ek pirított, aprított mogyoró
- friss petr.zöld összevágva
- Olajon üvegesre pároljuk az összevágott hagymát, megsózzuk, hogy könnyebben puhuljon.
- Ráreszeljük a fokhagymát és beleszórjuk a köményt és a curryt.
- Ráöntjük az alaplevet, a paradicsomot és beletesszük a nagyobb darabokra vágott leveleket.
- Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, megsózzuk és kb. 10 perc alatt megfõzzük.
- Kiszedünk belõle kb. két merõkanálnyi mennyiséget és pürésítjük botmixerrel, azután visszaöntjük az alaphoz.
- Fél teáskanál curryporral megszórjuk és a sütés végén sózzuk is, de csak ekkor, hogy közben ne puhuljon meg.