Currys korong
sponsored links
Ezt a finomságot elkészíthetjük akár reggelire, vacsorára, vagy ebéd mellé köretnek. Nekem ez most könnyen ment, mert a megsütött tökkockákat már régebben lefagyasztottam, most csak elõvettem és kevés víz hozzáadásával egy fazékban fedõ alatt felmelegítettem.
Ez a tök kifejezetten nem-édes típusú volt, úgyhogy a fûszerezést szinte kívánta, ami persze teljesen opcionális, mindenki használja a kedvenceit! Én most megsóztam, kurkumát, curryt, õrölt koriandert, õrölt római köményt, õrölt gyömbért tettem hozzá, majd jól összekevertem - ekkor már inkább krumplipüré állaga volt. :) [Ha nagyon levesesnek tûnik, hagyjuk tovább a tûzön, hogy elpárologjon a felesleges lé.] Tettem hozzá 1 evõkanálnyi kókuszkrémet is, de ez el is maradhat. Lehet még hozzátenni a jobb állag miatt egy kis útifûmaghéjat, vagy valamilyen maglisztbõl egy evõkanálnyit, de én ezt most mind kihagytam.
Egy serpenyõben olajat hevítettem, fém ételgyûrût (vagy fánkszaggatót) beletéve ebbe kanalaztam a tökpürét, hogy szép formája legyen. A tetejét megszórtam szezámmaggal, majd megfordítottam és a másik felét is pirosra sütöttem. Készült még mandulaliszttel és napraforgómaggal szórt is. Mindegyik nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül krémes. A végén tökmagolajjal meglocsoltam, cseppentettem belõle a tányérra és ebbõl lett a képen látható csillag. :)
Ez a tök kifejezetten nem-édes típusú volt, úgyhogy a fûszerezést szinte kívánta, ami persze teljesen opcionális, mindenki használja a kedvenceit! Én most megsóztam, kurkumát, curryt, õrölt koriandert, õrölt római köményt, õrölt gyömbért tettem hozzá, majd jól összekevertem - ekkor már inkább krumplipüré állaga volt. :) [Ha nagyon levesesnek tûnik, hagyjuk tovább a tûzön, hogy elpárologjon a felesleges lé.] Tettem hozzá 1 evõkanálnyi kókuszkrémet is, de ez el is maradhat. Lehet még hozzátenni a jobb állag miatt egy kis útifûmaghéjat, vagy valamilyen maglisztbõl egy evõkanálnyit, de én ezt most mind kihagytam.
Egy serpenyõben olajat hevítettem, fém ételgyûrût (vagy fánkszaggatót) beletéve ebbe kanalaztam a tökpürét, hogy szép formája legyen. A tetejét megszórtam szezámmaggal, majd megfordítottam és a másik felét is pirosra sütöttem. Készült még mandulaliszttel és napraforgómaggal szórt is. Mindegyik nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül krémes. A végén tökmagolajjal meglocsoltam, cseppentettem belõle a tányérra és ebbõl lett a képen látható csillag. :)