Currys karfiol krémleves csicseriborsóval

2017-11-30

sponsored links

Jöhetnek a melengetõ, forró krémlevesek, ami nem csak ebédnél állja meg a helyét. Nálunk, ha marad ki a hétvégi ebédnél a levesbõl általában én eszem meg hétköznap vacsira. Az elkövetkezõ hideg napokra pont ilyenekre vágyik az ember szerintem. Egy-két hónappal ezelõtt voltunk Sógornõméknél családi ebéden és azt véltem felfedezni, hogy a férjem mégis megeszi a karfiolt. Oké, nem magában, de levesként igen. Bátorkodtam én is elkészíteni egy olyan változatát, amiben biztos voltam, hogy szeretni fogja.








Currys karfiol krémleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 nagy karfiol
20 dkg konzerv csicseriborsó
2 liter húsalaplé
1 vöröshagyma
2 evõkanál olívaolaj
1 kávéskanál õrölt kurkuma
1 kávéskanál õrölt római kömény
1 teáskanál curry

bors
1 dl tejszín

továbbá:
sajtos pirítós
chili

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük és a vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, a karfiolt és a csicseriborsót. Fûszerezzük, majd felöntjük húsalaplével. Addig fõzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Végül simára turmixoljuk a tejszínnel és sóval, borssal ízesítjük. Ismét felforraljuk. Sajtos pirítóssal és chilivel tálaljuk.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/curry...

sponsored links

Keres?s