Currys csicseriborsó bulgurral.
sponsored links
A kamrapolcon már jó ideje várakozott egy üveg csicseriborsó, hogy valami finomság készüljön majd belõle, így a mai ebéd egy egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, currys csicseriborsó volt. Mivel a csicseriborsó már meg volt fõzve, így semmi más dolgom nem volt vele, minthogy alaposan lecsepegtessem, majd a fõzés végén egyszerûen csak hozzákevertem a raguhoz. A tejszínes-fûszeres ragu már magában is ízletes, de azért én tettem bele pár karika debrecenit is... Tálaláskor bulgurt kínáltam hozzá, de ízlés szerint pl. rizzsel, tésztával... is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
1 üveg csicseriborsó
2 db debreceni
1 db vöröshagyma
1 kk curry
só (ízlés szerint)
õrölt színes bors (ízlés szerint)
3 dl Meggle fõzõtejszín (20%-os)
2 ek olívaolaj
A puhára fõzött csicseriborsót öntsük egy szûrõbe, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
Egy serpenyõbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve fõzzük pár percig.
Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, és rottyantsuk kicsit össze, majd tálalásig tartsuk melegen. (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább fõzni)
Bulgur hozzávalói:
2 dl bulgur
4 dl víz
só
1 ek olívaolaj
A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig fõzzük, míg az összes vizet felszívja, és megpuhul. (Én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!)
Tipp:
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bõ vízben is puhára fõzhetjük, majd szûrjük, csepegtessük le, és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
Tipp:
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bõ vízben is puhára fõzhetjük, majd szûrjük, csepegtessük le, és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.