Currys csibemell sonkás, fokhagymás shimeji gombával, cukkinispagettivel (paleo)
sponsored links
Már párszor találkoztam ezzel a shimeji gombával a Lidl-ben, de nem vettem. Közben rákerestem a neten, és csupa jót olvastam róla. Így mikor legutóbb ott jártunk, vettem egy kis dobozkával. Most egy könnyû, gyors ebéd készült belõle.
Hozzávalók:
1 kis dobozka shimeji gomba
1 csibemell
5 dkg fekete erdei sonka
2 gerezd fokhagyma
curry fûszerkeverék
só, 4 színû borskeverék
kókuszzsír
kókusztej
1 közepes cukkini
kakukkfû, oregánó
A gombákat a tövüknél levágtam, és darabjaira szedtem. Egy serpenyõben kevés kókuszzsírt forrósítottam, rádobtam az apróra vágott sonkát és fokhagymát, kicsit átpirítottam, majd hozzáadtam a gombát. Folyamatosan kevergetve pár percig pirítottam, sóztam, enyhén borsoztam, majd kiszedtem. Újból egy kis zsírt tettem a serpenyõbe, majd beleraktam a vékony csíkokra vágott csibemellet, és fehéredésig pirítottam. Sóztam, frissen õrölt borssal és curryvel fûszereztem. Egy kevés vizet adtam hozzá, és fedõ alatt készre pároltam. A végén visszaraktam bele a sonkás gombát, adtam hozzá 1 dcl kókusztejszínt, és a fedõt levéve hagytam, hogy elpárologjon a leve, és besûrûsödjön.
A cukkinit spirálvágóval vékony spagetti formára vágtam. Kevés kókuszzsíron gyorsan átpirítottam, kakukkfûvel, oregánóval ízesítettem. Elég neki 1-2 perc, ne pároljuk túl sokáig, mert teljesen összeesik. Csak a végén sóztam meg, hogy ne engedjen levet.
Párolt rizst is adhatunk mellé.