Curry fûszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípõs zsemlekockákkal
sponsored links
Megérkezett ma Emma bicikliülése és fel is avattuk. Elszaladtunk délután bevásárolni, illetve tettünk egy kört a városban, elszaladtunk anyukámékhoz. Õk eléggé messze laknak, 20-25 perc babakocsival, ezért ritkán ejtjük útba, amikor még pici volt és sokat sétáltunk, mert babakocsiba aludt, akkor voltunk utoljára arra. De most már... végre!!! Olyan cukin ült hátul, állítólag nézelõdött mindenfelé, apuka mondta, és nagyon élvezte. Szeret vásárolni is, a bevásárló kocsiból kikukucskálni, lábat lógatni, bár mennyire legyen is fáradt.
Az õszi mécseseim elkészültek jelentem, hétvégén még kicsit dekorálok, aztán erõsen készülök a karácsonyra.
Addig is a hûvösebb napokra készíthetünk egy ilyen finom fûszeres burgonyakrémlevest, amibe vöröslencsét csempésztem és fûszeres, csípõs zsemlekockával tálaltam.
Curry fûszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípõs zsemlekockákkal
Hozzávalók 4 személy részére
1 liter húsalaplé
4 nagy szem burgonya
1/2 bögre vöröslencse
2 szál újhagyma
2 teáskanál curry fûszerkeverék
só
a csípõs zsemlekockákhoz:
3 szelet kenyér
2 teáskanál egész indiai koriander
1 szál csípõs fûszerpaprika
2 evõkanál olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A vöröslencsével együtt lábasba tesszük, felöntjük húsalaplével, megszórjuk curry fûszerkeverékkel és sóval, majd puhára fõzzük és a végén botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.
A kenyér szeleteket felkockázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a koriander magot és az apróra darabolt fûszerpaprikát, majd rádobjuk a kenyérkockákat és alacsony láng felett ropogósra pirítjuk.
Tálaláskor tehetünk a levesbe kevés tejszínt, megszórjuk pirított zsemlekockákkal, koriandermaggal és csípõs fûszerpaprikával.
Az õszi mécseseim elkészültek jelentem, hétvégén még kicsit dekorálok, aztán erõsen készülök a karácsonyra.
Addig is a hûvösebb napokra készíthetünk egy ilyen finom fûszeres burgonyakrémlevest, amibe vöröslencsét csempésztem és fûszeres, csípõs zsemlekockával tálaltam.
Curry fûszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípõs zsemlekockákkal
Hozzávalók 4 személy részére
1 liter húsalaplé
4 nagy szem burgonya
1/2 bögre vöröslencse
2 szál újhagyma
2 teáskanál curry fûszerkeverék
só
a csípõs zsemlekockákhoz:
3 szelet kenyér
2 teáskanál egész indiai koriander
1 szál csípõs fûszerpaprika
2 evõkanál olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A vöröslencsével együtt lábasba tesszük, felöntjük húsalaplével, megszórjuk curry fûszerkeverékkel és sóval, majd puhára fõzzük és a végén botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.
A kenyér szeleteket felkockázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a koriander magot és az apróra darabolt fûszerpaprikát, majd rádobjuk a kenyérkockákat és alacsony láng felett ropogósra pirítjuk.
Tálaláskor tehetünk a levesbe kevés tejszínt, megszórjuk pirított zsemlekockákkal, koriandermaggal és csípõs fûszerpaprikával.