Cukros-fahéjas rúd

2012-09-27

sponsored links


Kis városunkban nagy pékség nyitott egy üzletet és gyõzött a kíváncsiság, muszáj volt szétnéznem benne. A kínálat lenyûgözõ, nagyon sok féle kenyér, egyik szebb, mint a másik, és zavarba ejtõen sokféle péksütemény kínálja magát. És végre, itt lehet kapni Cserpes tejtermékeket is. Kedves makóiak, ha igazi, tejföl ízû tejfölt szeretnének kóstolni, akkor ne habozzanak..
Ha már az üzletben voltam, muszáj volt valamit vásárolni, a gyerekeknek egy nagyon jópofa fahéjas péksüteményt választottam, amit ha jól emlékszem kürtös rúd, vagy kürtös kifli néven illettek.
A péksüti tetszett nekik, a kicsi rögtön kérdezte is, hogy anya, te nem tudsz ilyet. Törtem belõle egy falatot, a
tésztája könnyû, fánk jellegû volt, amit fahéjas kristálycukorba forgattak.
Ma megpróbáltam valami hasonlót összehozni. Az elsõ nem lett az igazi, egyrészt, mert az idõhiány miatt csak rövidebb ideig tudtam keleszteni mint kellett volna, másrészt a tészta is kissé keményebbre sikerült, harmadrészt a barátnõmmel elbeszélgettük az idõt és kissé jobban megsült a kívánatosnál.Végül pedig nem bírtam azzal a technikával rávarázsolni a cukros fahéjat, amit elsõre kitaláltam. Az íze viszont nagyon is jó lett.

Így délután ismét összeállítottam egy tésztát, kicsi módosítással, másként formáztam, aminek köszönhetõen kinézetében is hasonlít a kürtöskalácshoz, hagytam rendesen megkelni, majd más technikával próbálkoztam a cukrozáshoz és sikerült!

Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/09/cu...

sponsored links

Keres?s