Cukros briós

2014-04-21

sponsored links


Kellemes Húsvéti Ünnepet!

Kalács nélkül, nálunk nincs Húsvét! Most nem nagy fonottat sütöttem, hanem a brióst választottam. Ezzel a recepttel máskor is megsütöm, légiesen könnyû és nem száraz még másnap sem.

Hozzávalók:
  • 50 dkg.liszt
  • 2 dl.meleg tej
  • 7 dkg. vaj
  • 3dkg. élesztõ
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg. cukor 
  • csipet só
  • 1 tojás
Tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • jégcukor.
Az élesztõbõl,  10 dk. lisztbõl, 1 dl. tejbõl, 1 ek.cukorral, kovászt kevertem, meleg  helyen hagytam felfutni.
Egy nagy tálba szitáltam a lisztet, megsóztam, közepébe ütöttem a tojást, a cukrot, reszelt citrom héját, a megkelt kovásszal és a maradék tejjel, puha rugalmas tésztát gyúrtam. Liszttõl függ, ha ragadna kevés lisztet még adhatunk hozzá. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Két arasznyi rudakat sodortam a tésztából, majd 2-2 összetekertem, végeit összenyomtam, tetejére kisebb rudacskából csigát tekertem, és a tetejére tettem, valahogy így...



Lekentem a tojással, még hagytam 15 percet kelni, még egyszer lekentem, cukorral megszórtam a tetejét, elõmelegített 180 fokossütõbe 20-25 percig sütöttem.


Recept: "Dán Franciska; Praktikus étrendek az év 365 napjára" c. könyvbõl.

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2014/04/cukro...

sponsored links

Keres?s