Cukormentes Pavlova
sponsored links
Igaz, hogy ezt a tortát nyáron egyszerûbb elkészíteni, mert akkor érik a sok, finom, friss eper, málna, meggy, cseresznye, amikkel jól meg tudjuk pakolni a tejszínhabos tetejét, de én úgy gondoltam megpróbálkozok vele ebben a hidegben is, fagyasztott gyümölcsökkel. Annyiszor szemezgettem már a boltban a dobozos tojásfehérjével, hogy most elhatároztam, és vettem egyet. Tudom, nem az igazi, meg ki tudja hogyan nevelték ezeket a tyúkokat (lehet, valami genetikai mutáció miatt csak fehérjét tojnak :D ), de a kíváncsiságom legyõzte a kételyeimet. Elég sokáig tárolható hûtõben, és teljesen jól fel lehet verni õket. Egy dobozban 1liter, azaz kb. 30 tojás fehérje van. Szóval kísérletezésbe kezdtem, elõször cukormentes macaronra gondoltam, rá is kerestem a neten, de nem sokat találtam. Mézzel készült szirupot használtam hozzá, de végül a kukában landolt a dolog. Viszont ez a pavlova valahogy megvalósíthatónak tûnt. Fruktóz és eritritol keveréket használtam cukor helyett, amiben fele annyi kalória található, mint a cukorban, és amit a cukor mennyiségének megfelelõen lehet adagolni, én kicsit kevesebbet szoktam. De ugyanúgy jó a stevia is, ami viszont 0 kalóriás. Így csak a tejszín marad, ami sajnos pótolhatatlan, bár tudom, léteznek - mint a margarin - különféle növényi zsiradékból készült, mesterséges habok, de valahogy nem bízok egészségmegõrzõ tulajdonságukban, ezért inkább tejszín, viszont mértékkel. Na de most már lássuk a receptet.
Hozzávalók:
- 180g fehérje
- egy csipet só
- 250g cukornak megfelelõ édesítõ finom porrá darálva ...