Cukormentes Nõi szeszély

2017-12-01

sponsored links



Hozzávalók a tésztához:
150 g.finomliszt
150 g. grahamliszt
150 g. margarin
1 cs. sütõpor
300 ml kókusztej
4 db tojás
60 g glukonon
kb. 10 -15 dkg diabetikus cukormentes baracklekvár

Továbbá: a sütéshez kb. egy 30 x 20 cm-es és kb 7 cm magas tepsi

Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokon.
A puha margarint keverjük habosra a 2 deka glukononnal.
Adjuk hozzá a tojások sárgáit és habosítsuk fel egy gépi habverõ segítségével.
A liszteket és a sütõport keverjük össze,majd keverjük bele a masszába.
Kis adagokban adjuk hozzá a kókusztejet.
Egy 30 x 20 x 7 cm-es tepsit kenjük ki  margarinnal és lisztezzük ki.
Öntsük bele az elkészített tésztát,majd süssük meg kb 20 perc alatt.
( A sütési idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl)
Vegyük ki a sütõbõl és kenjük le a felületét baracklekvárral.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék 4 deka glukononnal, majd egyenletesen kenjük rá a lekváros sütemény tetejére.
A sütõ hõfokát mérsékeljük 100 fokra és szárítsuk addig amíg a hab világosbarna színû nem lesz.
Hagyjuk teljesen kihûlni és vízbe mártott késsel felszeleteljük.

UI: Sajnos a hab színe nem marad fehér a szárításnál ,mert az édesítõ por hõ hatására barnulni kezd.
Ezért legyünk résen és figyeljük ne hogy túl sötét legyen a habunk.









Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/12/cukorme...

sponsored links

Keres?s