Cukormentes káposztás pogácsák
sponsored links
Egy vendégemtõl kaptam ezt a receptet.
Kipróbáltam és azt kell mondanom nagyon nagyon finom.
Én már háromszor készítettem el és azt hiszem hogy sokszor elfogom még készíteni,mert mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók a tésztához:
50 g margarin
1 db tojás
350 g liszt
100 g grahamliszt
2,5 dl tej
1 mokkáskanál süssina édesítõpor
25 g. friss élesztõ
1 kávéskanál só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a párolt káposztához:
500 g édes káposzta le reszelve
50 g reszelt vöröshagyma
10 g süssina édesítõpor
20 g olivaolaj
1 teáskanál só
ízlés szerint örõlt bors
Továbbá a tetejére: 1 db felvert tojás és kb 40 g reszelt sajt
Elkészítése.
Elõször készítsük el a párolt káposztát.
Reszeljük le a káposztát.
Egy nagyobb lábasban hevítsünk fel az olajat,majd futtassuk meg rajta a finomra lereszelt hagymát.
Hozzáadjuk az édesítõport és átpirítjuk vele,majd kis adagokba belekeverjük az összes reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.
( Az állagának hasonlónak kell lennie mint amikor káposztás tésztát készítenénk.)
Teljesen kihûtjük.
Közben elkészítjük a tésztát.
A tejben felfuttatjuk az élesztõt.
A többi hozzávalót kimérjük egy tálba,majd egy kissé összegyúrjuk.
Kis adagokban belegyúrjuk a felfuttatott élesztõt és sima tésztává dagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
( Ezt a mûveletet elvégezhetjük egy dagasztógépben is.)
Kelesztés után egy ujjnyira kinyújtjuk a tésztát majd a felületén eloszlatjuk a kihûlt káposztát.
Ezután be hajtogatjuk. Egy dupla és egy szimpla hajtással.
Letakarjuk egy konyha ruhával és 20 percig kelesztjük.
Ezt a mûveletet még kétszer megismételjük.
A harmadig hajtogatás után. kb egy ujjnyira kinyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk õket,kissé távol egymástól,mert sütés közben még kelni fognak. Tetejüket egy felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Forró elõmelegített sütõben 190 fokon megsütjük.
Kipróbáltam és azt kell mondanom nagyon nagyon finom.
Én már háromszor készítettem el és azt hiszem hogy sokszor elfogom még készíteni,mert mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók a tésztához:
50 g margarin
1 db tojás
350 g liszt
100 g grahamliszt
2,5 dl tej
1 mokkáskanál süssina édesítõpor
25 g. friss élesztõ
1 kávéskanál só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a párolt káposztához:
500 g édes káposzta le reszelve
50 g reszelt vöröshagyma
10 g süssina édesítõpor
20 g olivaolaj
1 teáskanál só
ízlés szerint örõlt bors
Továbbá a tetejére: 1 db felvert tojás és kb 40 g reszelt sajt
Elkészítése.
Elõször készítsük el a párolt káposztát.
Reszeljük le a káposztát.
Egy nagyobb lábasban hevítsünk fel az olajat,majd futtassuk meg rajta a finomra lereszelt hagymát.
Hozzáadjuk az édesítõport és átpirítjuk vele,majd kis adagokba belekeverjük az összes reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk.
( Az állagának hasonlónak kell lennie mint amikor káposztás tésztát készítenénk.)
Teljesen kihûtjük.
Közben elkészítjük a tésztát.
A tejben felfuttatjuk az élesztõt.
A többi hozzávalót kimérjük egy tálba,majd egy kissé összegyúrjuk.
Kis adagokban belegyúrjuk a felfuttatott élesztõt és sima tésztává dagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
( Ezt a mûveletet elvégezhetjük egy dagasztógépben is.)
Kelesztés után egy ujjnyira kinyújtjuk a tésztát majd a felületén eloszlatjuk a kihûlt káposztát.
Ezután be hajtogatjuk. Egy dupla és egy szimpla hajtással.
Letakarjuk egy konyha ruhával és 20 percig kelesztjük.
Ezt a mûveletet még kétszer megismételjük.
A harmadig hajtogatás után. kb egy ujjnyira kinyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk õket,kissé távol egymástól,mert sütés közben még kelni fognak. Tetejüket egy felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Forró elõmelegített sütõben 190 fokon megsütjük.