Cukormentes karácsonyi máktorta
sponsored links
Ha szeretnéd a cukrot és a fehér lisztet kizárni az étrendedbõl, az még nem jelenti azt, hogy az édességrõl is le kell mondanod!
Ma egy finom cukor és lisztmentes máktorta receptet hoztam nektek.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a piskótához:
6 db kisebb ( s ) tojás
200 g darált mák
30 g. süssina édesítõpor
20 g. canderel édesítõpor
Hozzávalók a töltelékhez:
400 ml habtejszín
1 csomag instant zselatinpor
1 teáskanál süssina folyékony édesítõ
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk az édesítõporokat és tovább verjük 2 percig.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és még 2 percig verjük.
Amikor habos a massza, belekeverjük a darált mákot.
Szilikonos sütõpapírral kibélelt 24 cm-es kerek tortaformába öntjük.
Elõmelegített sütõben tû próbáig sütjük.
A sütési idõ kb 10-15 perc.
Teljesen kihûtjük,majd kivesszük a formából és ketté vágjuk.
A tejszínt az édesítõvel és a zselatinporral kemény habbá verjük.
Két részre osztjuk és betöltjük vele a tortát.
A tetejét darált mákkal díszítjük.