Cukormentes bodzaszörp
sponsored links
Elsõ jól sikerült cukormentes bodzaszörpöm! Tényleg hiányzott, ellentétben a fagyival vagy egyéb "nem eszem" dolgokkal. Tavaly jégkocka formában tettük el, de úgy semmi íze nem volt, nem volt elég tömény, hogy felhígítva is évezhetõ legyen. Most szörpnek készült, kb. 1/4-3/4 arányban hígítható vízzel.
Hozzávalók:
-30-40 bodzavirág
-3 nagy citrom
-3 l víz
-3 ek. citromsó
-350 g xilit
A citromot jól megmostam, elõtte kiáztattam, felkarikáztam. A virágokat a citrommal felváltva egymásra rétegeztem egy 5 literes üvegben, közben a xilites vizít felforraltam és a végén beletettem a a citromsót. A forró vizet a virágokra öntöttem, megkavartam és majdnem két napig állni hagytam a kamrában. Kivettem belõle a virgáokat és a citromkarikákat, jól kinyomkodtam, majd gézen keresztül leszûrtem a szörpöt fél literes üvegekbe. 2,5 l lett. A tetejére egy pici szalicilt is lettem.
Hozzávalók:
-30-40 bodzavirág
-3 nagy citrom
-3 l víz
-3 ek. citromsó
-350 g xilit
A citromot jól megmostam, elõtte kiáztattam, felkarikáztam. A virágokat a citrommal felváltva egymásra rétegeztem egy 5 literes üvegben, közben a xilites vizít felforraltam és a végén beletettem a a citromsót. A forró vizet a virágokra öntöttem, megkavartam és majdnem két napig állni hagytam a kamrában. Kivettem belõle a virgáokat és a citromkarikákat, jól kinyomkodtam, majd gézen keresztül leszûrtem a szörpöt fél literes üvegekbe. 2,5 l lett. A tetejére egy pici szalicilt is lettem.