Cukormentes Beiglik / kakaós,gesztenyés,mákos,diós

2017-12-22

sponsored links


Egyik kedvenc beigli receptemet alakítottam át az idén cukormentesre,hogy azoknak is kedvezzek aki cukorbetegek vagy csak cukor nélkül akarnak beiglit készíteni.


Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg grahamliszt
40 dkg margarin
4 dkg élesztõ
2 dkg glukonon
2 db tojássárgája
csapott mokkáskanál só
3 dl tej
1 db egész tojás a teteje lekenéséhez

Hozzávalók a diós töltelékhez:
18 dkg darált dió
3 dkg süssina édesítõpor
1dl. tej
1 teáskanál rum
6dkg aszalt áfonya

Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd ketté osztjuk.

Hozzávalók a mákos töltelékhez.:
18 dkg darált mák
3 dkg süssina édesítõpor
1 db nagyobb narancs reszelt héja és leve
1 dl tej

Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük és ketté osztjuk.

Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
5 dkg kakaópor
25 dkg eritrit
12 dkg darált cukormentes keksz
1 dl.tej
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítése:
Az összes hozzávalók összekeverjük. Sûrrû szinte gyúrható masszát kell hogy kapjunk.
Ezt a tölteléket a kinyújtott tészta felületére kell rá morzsolni és egyenletesen rá nyomkodni!

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez:
45 dkg mézeskalács ízesítésû gesztenyepüré
4 dkg vaj
5 dkg cukormentes kekszmorzsa
15 g. glukonon
1 evõkanál rum

Elkészítése:
A puha vajat a gesztenyével átkavarjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is,majd három részre osztjuk.

Beiglik Elkészítése:
A liszteket összekeverjük.majd a  margarinnal elmorzsoljuk.
Az élesztõt kevés tejbe a glukononnal felfuttatjuk,majd hozzáadjuk a margarinos liszthez.
Hozzáadjuk még a tojássárgákat,a sót,a maradék tejet és puha képlékeny tésztává gyúrjuk.
Kelesztõtálba rakjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztes munka felületre borítjuk és 9 egyenlõ részre osztjuk.


Kis cipókká alakítjuk õket és egy lisztes tálcára rakjuk.
A cipókat lisztes munka felületen egyesével kb. 20x30 cm-es téglalappá kinyújtjuk,majd a felületén egyenletesen elkenjük a tölteléket.





A tészta két szélét ráhajtjuk a töltelékre és feltekerjük .



A hajtással lefelé sütõpapíros tepsire tesszük õket kissé távol egymástól.



Ebbõl az adagból 2 db kakaós, 2 db mákos, 2 db diós és 3 db gesztenyés beiglink lesz.
Melegítsük elõ a sütõt 180-fokon.

Egy darab tojást kissé verjünk fel egy villával,majd a feltekert beiglik tetejét kenjük le egyenletesen.
Hagyjuk rászáradni szobahõmérsékleten,majd kenjük le újból és tegyük elõmelegített sütõbe.

Megjegyzés: Ez a második adag beiglim amit cukormentesen készítettem el.
Az elsõnél sütés elõtt megszurkáltam a beiglik tetejét,úgy ahogyan a hagyományos beigliknél szoktam. Sütés közben viszont a felületük szétrepedtek, ilyenek lettek:





Ezért választottam most azt hogy a második lekenés után máris sütöm és nem szurkálom meg.
Fontos még az is,hogy szobahõmérsékleten szárítottam rá a tojást és nem hûtöttem.
Így nem repedtek meg sütés közben.
Valószínû,hogy a tésztában lévõ édesítõportól és a hûtéstõl repedhettek szét az elõzõ beiglik.
Íme ilyenek lettek:




Hagyományos módon ( cukorral) készült beigli receptjeimet ezen a linken találjátok! 






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/12/cukorme...

sponsored links

Keres?s