Cukkinivirág bortésztában
sponsored links
Bármennyire menõnek és trendinek hangzik, nem árt tudni, hogy az-együnk-meg-mindent-ami-ehetõ jegyében született meg ez az étel, a nagyon szegény olasz (és görög) parasztgazdák konyhájában az ezernyolcszázas években - egyébként cukkini éppúgy Amerika felfedezése után került át Európába, mint a paradicsom.
A cukkini kétivarú, lányvirágai a legjobbak a sütésre: ezeken már kisujjnyi vékonyan kezd fejlõdni a leendõ termés, de még tömör, zsenge, gyorsan átsül. Töltetlenül még így is elég karcsú, inkább elõétel vagy étvágyfalat, de töltve már tartalmasabb, elegendõ darabszámban elõfordul, hogy egy férfi is képes jóllakni vele ebédre :)
A bortésztában sütést most próbáltam ki elõször - Jamie Oliver vidéki konyhájában láttam, a töltelék is nagyjából onnan van - és abszulút bevált, nekünk sokkal jobban ízlik, mint a klasszikus sörös.
Hozzávalók: (2 személyre, ha fõétel)
4 cukkinivirág a terméssel együtt (a cukkinik kb.15 centisek)
25 dkg sovány tehéntúró vagy ricotta
2 közepes paradicsom
só
bors
2 ek parmezán sajt ...