Cukkinitócsni
sponsored links
Nem is értem, miért bodza lett a blog neve, mikor abból a receptbõl van a legkevesebb. Bár folyamatosan készítem az üdítõket, ha találok még nyíló virágokat. Ami késik... lesz még õsz is!
Tegnapról maradt cukkini és Anitával szeretjük az ilyen-olyan tócsni féléket, ebédre elkészítettem.
Hozzávalók:
Cukkini vagy bármilyen tök, patisszon
tojás
liszt
só
bors
Cukkinit lereszeltem, általában legyalulom de most ezt szerettem volna kipróbálni, sózom, borsozom (elhagyható), hozzáütök 1 tojást, házzá adok kevés lisztet, összekeverem, kevés olajon kisütöm. Kis kupacokat halmozok és szétlapítom õket.
A borsot most én is kihagytam, de lehet még fokhagymát rakni bele, vagy rengeteg lisztet, esetleg 1 kanál tejfölt.
Ezekhez a tócsni félékhez, ha csak ketten esszük Anitával, tönkölyzabpehely pelyhet szoktam használni. Igen így hívják. És nagyon spórolok vele, mert már csak 1-2 evõkanálnyi maradt, házi mangalica zsíron sütöttem ki. Jó lehetett, Anita felfalta mindet.