Cukkinitészta korianderes mártással, paradicsommal
sponsored links
Egészséges saláta a legfrissebb zöldségekkel
Még áprilisban írtam itt arról, hogy a Panasonic meghívott Lengyelországba egy gasztrohétvégére. Volt ott minden, habzsi-dõzsi és a legújabb gépeiket is kipróbálhattuk.
Nemrég aztán itthoni használatra is megkaptam hármat, sajnos nem örökbe, de addig a pár hétig azért kiélvezem a használatukat
A mai receptet még Olsztyn-ben ismertem meg, a workshop-on elkészített sokféle finomság egyike volt. Ezt a gépet használtam a pesto elkészítéséhez (többszörös adag készült, mert nagyon finom):
A cukkinibõlspagettit most készítettem elõször, de biztos nem utoljára. Mikor a vendégeim megkóstolták, azt hitték, hogy igazi spagetti, egyáltalán nincs zöldségíze, tökéletesen lehet vele helyettesíteni a tésztát.
Cukkini ?spagetti? korianderpesztóval
Hozzávalók 4 fõre:
4 zsenge cukkini
5 dkg parmezán
3 ek napraforgómag vagy fenyõmag
40 dkg édes koktélparadicsom
A pesto-hoz:
2 csokor koriander
1 nagy gerezd fokhagyma
Kb. 1 dl olívaolaj
2 tk friss citromlé
5 dkg reszelt parmezán
Fél mk só, nagy adag frissen õrölt bors
3 ek napraforgómag vagy fenyõmag
A pesztót készítjük el elõször: a koriandert szárral együtt durvára vágjuk, a magot száraz serpenyõben illatosra pirítjuk (ezt lehet a másik adaggal együtt). A többi hozzávalóval késes robotgépben nem túl simára aprítjuk, kóstolás után még adhatunk hozzá sót és borsot, teljesen kihûtjük. A sima pesztónál kicsit savanykásabb eredményt kapunk, de pont erre van szükség.
A cukkinit (ha van spiralizáló, használjuk), elõször zöldséghámozóval vékonyra szeljük, majd késsel spagetti-vastagságúra vágjuk, nem baj, ha nem lesz annyira vékony.
Összeforgatjuk elõször a pesztó felével, majd még annyit adunk hozzá, hogy ne legyen száraz, kicsit mintha tényleg igazi spagettit készítenénk.
Behûtjük 1-2 órára, majd hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, összeforgatjuk, tányérokra osztjuk.
Megszórjuk a maradék fenyõmaggal, a maradék, forgácsokra vágott parmezánnal. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Még áprilisban írtam itt arról, hogy a Panasonic meghívott Lengyelországba egy gasztrohétvégére. Volt ott minden, habzsi-dõzsi és a legújabb gépeiket is kipróbálhattuk.
Nemrég aztán itthoni használatra is megkaptam hármat, sajnos nem örökbe, de addig a pár hétig azért kiélvezem a használatukat
A mai receptet még Olsztyn-ben ismertem meg, a workshop-on elkészített sokféle finomság egyike volt. Ezt a gépet használtam a pesto elkészítéséhez (többszörös adag készült, mert nagyon finom):
kép forrása
A cukkinibõlspagettit most készítettem elõször, de biztos nem utoljára. Mikor a vendégeim megkóstolták, azt hitték, hogy igazi spagetti, egyáltalán nincs zöldségíze, tökéletesen lehet vele helyettesíteni a tésztát.
Cukkini ?spagetti? korianderpesztóval
Hozzávalók 4 fõre:
4 zsenge cukkini
5 dkg parmezán
3 ek napraforgómag vagy fenyõmag
40 dkg édes koktélparadicsom
A pesto-hoz:
2 csokor koriander
1 nagy gerezd fokhagyma
Kb. 1 dl olívaolaj
2 tk friss citromlé
5 dkg reszelt parmezán
Fél mk só, nagy adag frissen õrölt bors
3 ek napraforgómag vagy fenyõmag
A pesztót készítjük el elõször: a koriandert szárral együtt durvára vágjuk, a magot száraz serpenyõben illatosra pirítjuk (ezt lehet a másik adaggal együtt). A többi hozzávalóval késes robotgépben nem túl simára aprítjuk, kóstolás után még adhatunk hozzá sót és borsot, teljesen kihûtjük. A sima pesztónál kicsit savanykásabb eredményt kapunk, de pont erre van szükség.
A cukkinit (ha van spiralizáló, használjuk), elõször zöldséghámozóval vékonyra szeljük, majd késsel spagetti-vastagságúra vágjuk, nem baj, ha nem lesz annyira vékony.
Összeforgatjuk elõször a pesztó felével, majd még annyit adunk hozzá, hogy ne legyen száraz, kicsit mintha tényleg igazi spagettit készítenénk.
Behûtjük 1-2 órára, majd hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, összeforgatjuk, tányérokra osztjuk.
Megszórjuk a maradék fenyõmaggal, a maradék, forgácsokra vágott parmezánnal. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!