Cukkinisaláta , spagetti tésztával tálalva
sponsored links
A saláta recept forrása , A két falánk olasz címû könyvbõl való .
Antonio Carlucciot és Gennaro Contaldot ismerhetjük a Tv paprika mûsorából is.
Nagyon szeretem ahogyan fõznek és imádom a receptjeiket.
A cukkini hajszálvékonyra szeletelve nagyon ízletes és kiválóan harmonizál a friss mentával.
Minél tovább marináljuk a cukkinit tálalás elõtt annál finomabb lesz a salátánk.
Kipróbáltam már 10 perc marinálással is de nekünk sokkal jobban ízlett amikor egy éjszakára raktam a hûtõbe marinálni.
Most pluszba raktam hozzá még egy darab kaliforniai piros paprikát is és a rukkolával együtt egy éjszakát marináltam.
..... és hogy mi is az a marinálás?
Sós, erõsen fûszeres, ecetes lében pácolást jelent.
Húsok, halak, zöldségek ízének kiemelésre, megerõsítésére szolgál: az alapanyagot (savas alapú) folyadékba - például ecetbe, citromlébe - olívaolajba teszik, amibe kerülhetnek fûszerek is.
A saláta tálalható grill húsokkal, vagy én már készítettem brokkolis csirkemellel is, de most egy teljesen szokatlan párosítást mutatok meg nektek.
Spagetti tésztát fõztem ki olajos sós vízben hagyományos módon.
A készre fõtt tésztát átlangyosítottam és az egy éjszakai marinálás utáni cukkini salátával tálaltam.
Saláta Hozzávalók :
120 ml extra szûz olívaolaj
4 evk. balzsam ecet, vagy fehérbor ecet
1 gerezd fokhagyma , finomra vágva
maréknyi mentalevél finomra vágva
4 db cukkini
maréknyi rukola
1 nagyobb kaliforniai piros paprika kicsikre vágva
továbbá : 1 csomag spagetti tészta kifõzve
Elkészítése :
Az olívaolajat és az ecetet kisebb tálba összekevertem a fokhagymával és a mentával.
Félretettem.
A cukkini két végét levágtam , jól megmostam, majd zöldséghámozóval hosszában vékony szalagokra vágtam.
A paprikát szintén megmostam és kicsi kockákra vágtam
Az öntethez adtam a cukkinit ,paprikát , rukkolát összekevertem és kb 10 percig de nekem jobban ízlik ha egy éjszakára teszem a hûtõbe marinálni.
Tálaláskor , melegen tartott ( de nem forró ! ) kifõzött spagetti tésztával kínáltam.
Jó étvágyat !
Antonio Carlucciot és Gennaro Contaldot ismerhetjük a Tv paprika mûsorából is.
Nagyon szeretem ahogyan fõznek és imádom a receptjeiket.
A cukkini hajszálvékonyra szeletelve nagyon ízletes és kiválóan harmonizál a friss mentával.
Minél tovább marináljuk a cukkinit tálalás elõtt annál finomabb lesz a salátánk.
Kipróbáltam már 10 perc marinálással is de nekünk sokkal jobban ízlett amikor egy éjszakára raktam a hûtõbe marinálni.
Most pluszba raktam hozzá még egy darab kaliforniai piros paprikát is és a rukkolával együtt egy éjszakát marináltam.
..... és hogy mi is az a marinálás?
Sós, erõsen fûszeres, ecetes lében pácolást jelent.
Húsok, halak, zöldségek ízének kiemelésre, megerõsítésére szolgál: az alapanyagot (savas alapú) folyadékba - például ecetbe, citromlébe - olívaolajba teszik, amibe kerülhetnek fûszerek is.
A saláta tálalható grill húsokkal, vagy én már készítettem brokkolis csirkemellel is, de most egy teljesen szokatlan párosítást mutatok meg nektek.
Spagetti tésztát fõztem ki olajos sós vízben hagyományos módon.
A készre fõtt tésztát átlangyosítottam és az egy éjszakai marinálás utáni cukkini salátával tálaltam.
Saláta Hozzávalók :
120 ml extra szûz olívaolaj
4 evk. balzsam ecet, vagy fehérbor ecet
1 gerezd fokhagyma , finomra vágva
maréknyi mentalevél finomra vágva
4 db cukkini
maréknyi rukola
1 nagyobb kaliforniai piros paprika kicsikre vágva
továbbá : 1 csomag spagetti tészta kifõzve
Elkészítése :
Az olívaolajat és az ecetet kisebb tálba összekevertem a fokhagymával és a mentával.
Félretettem.
A cukkini két végét levágtam , jól megmostam, majd zöldséghámozóval hosszában vékony szalagokra vágtam.
A paprikát szintén megmostam és kicsi kockákra vágtam
Az öntethez adtam a cukkinit ,paprikát , rukkolát összekevertem és kb 10 percig de nekem jobban ízlik ha egy éjszakára teszem a hûtõbe marinálni.
Tálaláskor , melegen tartott ( de nem forró ! ) kifõzött spagetti tésztával kínáltam.
Jó étvágyat !