Cukkinis virslipörkölt újhagymás rizzsel
sponsored links
Fél órás vacsora - így kommentáltam tegnap ennek az ételnek a fotóját a Facebook-on amikor megmutattam olvasóinknak, hogy mit dobtam össze néhány maradék alapanyag felhasználásával. A maradék jelen esetben néhány darab cukkinit és pár szál újhagymát jelentett.
A virslipörkölt ötlete már hetek óta mocorgott a fejemben. Nagyon régen ettem, még valamilyen fõzelék feltéteként. De most fõételt akartam csinálni belõle és ehhez pont kapóra jött a hûtõben talált cukkini.
A fél órába nemcsak a fõzés, a hozzávalók felaprítása, hanem a köret is belefért. Ennél gyorsabban nehezen lehetne fõételt készíteni, úgyhogy dolgozó anyukáknak szeretettel ajánlom ezt a receptet. A virslit sok gyerkõc szereti, ebben a formában talán még a cukkinit is el lehet adni nekik. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg virsli
- 3 kisebb cukkini
- 1 közepes fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika
- õrölt bors
- só
- olaj
Idõt spórolhatunk meg, ha nem azzal kezdünk, hogy mindent felaprítunk, hanem mindent szépen sorban csinálunk.
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk - amíg fonnyad, kockára vágjuk a paradicsomot és paprikát -, majd a tûzrõl félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel és visszatesszük fõni. Belekeverjük a paprikát, paradicsomot és fedõ alatt néhány percig pároljuk.
Ezalatt megmossuk, hosszában ketté- majd félkarikára vágjuk a cukkiniket. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 5 percig fõzzük.
Közben karikára vágjuk a virsliket. A végén ezt is beletesszük a zöldséges alapba, kevés vízzel felöntve, idõnként megkeverve fedõ alatt kb. 10-12 perc alatt készre fõzzük.
Ennyire egyszerû. És mindeközben én még a köretet is elkészítettem, méghozzá újhagymás rizst. Egy nagy bögre rizst megpirítottam kevés olajon, felöntöttem két bögre sós vízzel és addig fõztem, amíg majdnem megpuhult. Ekkor belekevertem 2 szál karikára vágott újhagymát, lehúztam a rizst a tûzrõl és lefedve hagytam puhára párolódni, a végére teljesen felszívta a vizet.
Finom és mutatós kombináció lett a végeredmény. :)
A virslipörkölt ötlete már hetek óta mocorgott a fejemben. Nagyon régen ettem, még valamilyen fõzelék feltéteként. De most fõételt akartam csinálni belõle és ehhez pont kapóra jött a hûtõben talált cukkini.
A fél órába nemcsak a fõzés, a hozzávalók felaprítása, hanem a köret is belefért. Ennél gyorsabban nehezen lehetne fõételt készíteni, úgyhogy dolgozó anyukáknak szeretettel ajánlom ezt a receptet. A virslit sok gyerkõc szereti, ebben a formában talán még a cukkinit is el lehet adni nekik. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg virsli
- 3 kisebb cukkini
- 1 közepes fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika
- õrölt bors
- só
- olaj
Idõt spórolhatunk meg, ha nem azzal kezdünk, hogy mindent felaprítunk, hanem mindent szépen sorban csinálunk.
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk - amíg fonnyad, kockára vágjuk a paradicsomot és paprikát -, majd a tûzrõl félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel és visszatesszük fõni. Belekeverjük a paprikát, paradicsomot és fedõ alatt néhány percig pároljuk.
Ezalatt megmossuk, hosszában ketté- majd félkarikára vágjuk a cukkiniket. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 5 percig fõzzük.
Közben karikára vágjuk a virsliket. A végén ezt is beletesszük a zöldséges alapba, kevés vízzel felöntve, idõnként megkeverve fedõ alatt kb. 10-12 perc alatt készre fõzzük.
Ennyire egyszerû. És mindeközben én még a köretet is elkészítettem, méghozzá újhagymás rizst. Egy nagy bögre rizst megpirítottam kevés olajon, felöntöttem két bögre sós vízzel és addig fõztem, amíg majdnem megpuhult. Ekkor belekevertem 2 szál karikára vágott újhagymát, lehúztam a rizst a tûzrõl és lefedve hagytam puhára párolódni, a végére teljesen felszívta a vizet.
Finom és mutatós kombináció lett a végeredmény. :)